Heindl csokigyár látogatás

Adventi Bécs - Heindl csokoládégyár

Bécs egyik leggyakrabban látogatott látványossága, a Heindl csokoládégyár. Ezeknek a híres csokoládéknak senki sem tud ellenállni, hiszen olyan édesek és ízletesek. Minden korosztálynak megfelelő, hiszen fiatalok és idősek is egyaránt rajongnak a legjobb csokoládékért. Éppen ezekért semmiképp sem szabad kihagyni ennek a meglátogatását! A gyár Bécs belvárosától néhány kilométernyi távolságra helyezkedik el.

 A csokigyártás, 1952-ben családi vállalkozásként indult el, Walter Heindl megalapításával. A gyár mai napig a család kezében van, és 120 dolgozót lát el munkával. A gyárban külön hangsúlyt fektetnek a minőségre. Mikulás és húsvéti formákat készítenek a gyártás alatt, és még sok más nyalánkságot.

A vállalkozás hagyományos cukrászdaként működött.  Az évek múlásával kialakult a klasszikus termékek gyártása, majd egyre különlegesebbe változott át. Ezekből a különleges figurákból más és más cukrászdák is rendeltek. Olyannyira felkapottak lettek ezek a figurák, hogy már szupermarketek is érdeklődni kezdtek ez iránt és rendeltek belőle. Az idők során a hagyományos cukrászsütemények készítése és eladása helyett ma már inkább csak csokoládékülönlegességek gyártására helyezik a hangsúlyt.

A figurakészítő üzemet nagyobb helyre kellett költöztetni, így ma a XXIII. kerületben a Willendorfer utcában található. A gyár egyre jobban fejlődött, ezért folyamatos fejlesztésekre volt szükség. A termelés gépiesítve lett, így több rendelést tudnak felvenni. 2000 tonna csokoládét gyártanak napjainkban, ezért a legnagyobb csokigyárrá nőtte ki magát Ausztriában. 

A gyárban lehetőség van a legfinomabb bonbonok megkóstolására is. A legkedveltebb édességek közé tartozik a csokiba mártogatott szilva, banán, narancs és barack is, valamint vannak olyan gyümölcsök, amit barack vagy körtepálinkában érleltek meg.