Karlsplatz

Adventi Bécs - Karlsplatz

A város nevezetes helyei közé tartozik a Karlsplatz, ahol számos látnivaló várja a turistákat. Rengeteg építészeti kultúrát foglal magába, tehát érdemes alaposan szemügyre venni az itt található épületeket. Megtalálható is a világhírű Szecesszió ház, ami a Weinzeilénál lelhető fel.

Ugyan csak itt találhatjuk a gyönyörű Szent Károly épületét is, amelyet mindenképp ajánlott megtekinteni, ha Bécsben járunk. Az építészeti stílusok sorát a Bécsi Zeneegylet épülete követi. A Karlsplatzon található épületek valamint a város kultúrájának sokszínűséget, a város gazdag múltjának köszönhető.

A Szecesszió házat azonban érdemes belülről is megcsodálni. Rengeteg kortárs művészeti alkotást lehet megcsodálni az épületen belül. A ház 1897-1898 közötti időszakban épült fel, Joseph Maria Olbrich tervezésével. A háznak van magyar vonatkozása is, az aranyozott kupola alatt egy magyar ember tollából származó szöveg olvasható, ami így szól, hogy: Der Zeit ihre Kunst, der Kunst ihre Freiheit. Ami magyarul annyit tesz, hogy: Legyen meg minden korszaknak a művészete, a művészetnek a szabadsága. „Hevesi Lajos”

A Szent Károly templom  gyönyörű kinézetét Johann Bernhard Fischer von Erlach alkotta meg, azonban befejezni, csak fia Joseph Emanuel Fischer von Erlach tudta 1739-es évnek folyamán. A templomban található főoltárt is maga tervezte, bár napjainkban szebb alakjában tekinthető meg, ugyanis az elmúlt években történt rajta pár felújítás. A nagy kupolás épületben természetesen mesés freskók is megtekinthetőek, amelyeket Johannes Michael Rottmayr készített. Nem több, mint 1250 m2-es felületen láthatóak ezek az alkotások.

Látványosságai közé tartozik még, a Bécs Múzeum is. Ebben a mesés múzeumban megcsodálhatjuk Ausztria fővárosának teljes történetét egészen a város keletkezésétől fogva napjainkig. A sok emléknek köszönhetően érthetően végigkövethető minden. Érdemes meglátogatni a Bécs Múzeumot, ugyanis rendkívül érdekes kiállítás.

A Karlsplatz épületei mellett érdemes meglátogatnunk karácsonyi időszakban az adventi vásárt is.