Prater

Adventi Bécs - Prater

Bécs 2. kerületében található a város egyik legnagyobb turistavonzó látványossága, a Prater. A városban elterülő óriási vidámpark nyilvános, tehát mindenki számára ingyenesen látogatható. Abban az esetben kell csak fizetni, ha valamit kis szeretnénk próbálni, vagy valamire fel szeretnénk ülni.

A Prater egy folyóparti ligetben fekszik, nevét a „pratum” szóról kapta, ami mezőt, illetve rétet jelent. A város lakói rendkívül büszkék rá, hiszen Európa legjobb vidámparkjának számít.

A Prater legkarakteresebb attrakciója az óriáskerék, ami 117 éve működésben van, és szórakoztatja az idelátogatókat. A mára Bécs jelképévé vált óriáskereket 1897-ban készítették. A Prater nevezetességihez tartozik még a világ legnagyobb körhintája, valamint a Práter torony is. A torony 117 méter magas, és ennek köszönhetően az egész várost be lehet a tetejéről látni.

 A Praterben található a Prater múzeum, ami várja a vidámpark története iránt érdeklődőket. 

A vidámpark évről évre egyre szebb lesz, tehát mindenképp érdemes ellátogatni a parkba. A Praterben minden korosztály megtalálhatja a magának megfelelő szórakozási lehetőséget. A látogatók kipróbálhatják akár a Bungee Jumpingot, de a Space Shot-ot is, ami biztos felejthetetlen kalandot biztosít a látogatók számára.

A Praterben a kis gyerekek sem unatkoznak, hiszen számos olyan lehetőség van, amely a legkisebbeknek is felejthetetlen szórakozást nyújt. Erre lett kitalálva például az Eisbeg. Egy interaktív utazáson vehetnek rész a gyerekek a Jéghegyen, amely során a jegesmedvék, és pingvinek világába kerülnek.

A vidámpark minden évben minden évszakban különleges hangulatot nyújt az idelátogatóknak, különösen a karácsonyi időszakban. Itt is található egy karácsonyi vásár, ami a rendkívül fonom ételeiről és italairól híres.

A belépés ingyenes, de a vidámpark különböző játékaira 1-10 € közötti összeget kell fizetni.