Rathausplatz

Adventi Bécs - Rathausplatz

A turisták által egyik leglátogatottabb helyszín Bécsben. Itt áll a lenyűgöző szépségű bécsi városház, a Rathaus. Ezen a területen rengeteg látványos és izgalmas program kerül megrendezésre. Az év minden évszakában vannak itt külön féle turisztikai attrakciók.

A loggiákkal ékes neogótikus városházat Friedrich von Schmidt karcsú tornyokkal, rozettás csúcsíves ablakokkal építette 1883-ban. Gyönyörű hét árkádos udvara és 1575 helyisége van, Bécs Város Önkormányzata és a polgármesteri hivatal irodái működnek.

A Rathausplatz-ot adventi időszakban mindenképp érdemes felkeresni, ugyanis itt található Bécs legszebb és legnagyobb karácsonyi vására, a Christkindlmarkt.

A vásár november közepe után nyitja meg kapuit és várja az kedves turistákat egész téli időszakban. Sültgesztenyétől kezdve a forralt borig bármit megtalálhatunk itt, amit csak a szemünk, szánk megkíván. Továbbá a téren egy óriási feldíszített fenyőfa ékesíti és varázsolja hangulatossá az egész vásárt.

Ez a gyerekek kedvenc vására, mert számos finomság és gyerekprogramok várjak a családokat és a gyerekeket egyaránt. A városháza aulájában mindig megrendezésre kerül a Karácsonyi Műhely, ahol a gyerekek a fantáziájukat használva készíthetnek kézműves karácsonyi ajándékokat.

A Városháza különösen szép az este folyamán, hiszen a Rathausplatz új arcát figyelhetjük meg. A hihetetlenül gyönyörűen kivilágított Városháza és a karácsonyi standok, mesebelivé teszik az egész látványt az ideérkezők számára.