Látnivalók

Albertina

Adventi Bécs - Albertina

Ez egy múzeum, ami a Hofburgnál helyezkedik el, és itt található a világ egyik legnagyobb és legismertebb grafikai gyűjteménye. Több mint 65 ezer rajzot és több mint 1 millió ősgrafikát tekinthetnek meg itt az idelátogató vendégek. A rajzokon kívül modern grafikák és fényképek egyaránt megtalálhatók itt, időszakos és állandó kiállítások keretein belül.

Bővebben...

Karlskirche

Adventi Bécs - Karslirche

Más néven Károly templom a Karlsplatzon, Bécs harmadik kerületében található, amit Európa leglenyűgözőbb barokk templomaként tartják számon. Az egyik legnagyobb nevezetessége a 76 méter magas kupola, ahova ma már lifttel is feljuthatnak az idelátogatók, és innen elragadó kilátás nyílik az osztrák fővárosra. A templom építése olyan 1700 körül kezdődött, hogy a keresztények így adjanak hálát, hogy elmúlt emberéletek ezreit követelő pestisjárvány.

Bővebben...

Peterskirche

Adventi Bécs - Peterskirche

Más néven Szent Péter templom Bécs második legrégibb, és egyik legszebb római katolikus templomának tekinthető, ami az évszázadok folyamán már rengeteg megpróbáltatáson ment keresztül.

Bővebben...

Ringstraße

 Adventi Bécs - Ringstrasse

Több mint 5 km hosszú sugárút, ami a régi városfal mentén alakult ki. Az út menti épületek az 1860-as és 1890-es években, a historizmus korában épültek fel, így lettek a főváros legfontosabb látnivalói.

Bővebben...

Szent István Székesegyház

Adventi Bécs - Szent István Székesegyház

Német nevén Stephansdom, Bécs egyik legjellegzetesebb látnivalója, ami székesegyháza az első keresztény vértanúknak. Az épületnek számtalan magyar vonatkozása is van, hiszen magyar mesterek dolgoztak rajta, akár csak a főbejáraton, azaz az Óriáskapun, ami hasonlít a jáki temploméhoz.   A máriapócsi Madonna kegykép I. Lipót parancsára került ide.

Bővebben...

Parndorf

Adventi Bécs - Parndorf

Akik a vásárlás megszállottjai azok mindenképp látogassanakk el Parndorfba egy bécsi utazás alkalmával. Nincs messze a határtól, és csupán csak néhány kilométerre van Bécs mellett. Az év minden szakaszában várja vásárlóit Ausztria leghíresebb és legkedveltebb premier outlete.A luxusmárkák mellett, rengeteg kisebb, de jól ismert cég termékei is megtalálhatóak. Parndorf 37 ezer négyzetméteren fekszik.

Bővebben...

Heindl csokigyár látogatás

Adventi Bécs - Heindl csokoládégyár

Bécs egyik leggyakrabban látogatott látványossága, a Heindl csokoládégyár. Ezeknek a híres csokoládéknak senki sem tud ellenállni, hiszen olyan édesek és ízletesek. Minden korosztálynak megfelelő, hiszen fiatalok és idősek is egyaránt rajongnak a legjobb csokoládékért. Éppen ezekért semmiképp sem szabad kihagyni ennek a meglátogatását! A gyár Bécs belvárosától néhány kilométernyi távolságra helyezkedik el.

Bővebben...

Karlsplatz

Adventi Bécs - Karlsplatz

A város nevezetes helyei közé tartozik a Karlsplatz, ahol számos látnivaló várja a turistákat. Rengeteg építészeti kultúrát foglal magába, tehát érdemes alaposan szemügyre venni az itt található épületeket. Megtalálható is a világhírű Szecesszió ház, ami a Weinzeilénál lelhető fel.

Bővebben...

Prater

Adventi Bécs - Prater

Bécs 2. kerületében található a város egyik legnagyobb turistavonzó látványossága, a Prater. A városban elterülő óriási vidámpark nyilvános, tehát mindenki számára ingyenesen látogatható. Abban az esetben kell csak fizetni, ha valamit kis szeretnénk próbálni, vagy valamire fel szeretnénk ülni.

Bővebben...

Rathausplatz

Adventi Bécs - Rathausplatz

A turisták által egyik leglátogatottabb helyszín Bécsben. Itt áll a lenyűgöző szépségű bécsi városház, a Rathaus. Ezen a területen rengeteg látványos és izgalmas program kerül megrendezésre. Az év minden évszakában vannak itt külön féle turisztikai attrakciók.

Bővebben...

Hundertwasser ház

Bécsi Advent - Hunderwasserhaus

Bécs Európa egyik legszebb és legtöbb látnivalót tartalmazó nagyvárosának számít. Turisták millióit vonzza magához évről-évre. A város egyik legnagyobb látványossága közé tarozik a Hundertwasser-ház (Hundertwasserhaus), ami nem mindennapi látványt nyújt a nyilvánosság számára.

Bővebben...

Bécsi Opera

Adventi Bécs - Bécsi Operaház

A Bécsi Operaház, vagyis más néven a Wiener Staatsoper. Nézőterén 2200 látogató fér el.

A Bécsi Operabál egyik nagy jellegzetessége, hogy a világon, egyedülálló módon, csak itt, a Bécsi Operabálon szokták balról megnyitni a keringőt. A téli hónapokban több száz bál kerül megrendezésre, ahova az egész világból érkeznek vendégek. Megközelítőleg kb 300 000-en jönnek el.

Bővebben...

Hofburg

Adventi Bécs - Hofburg

A Habsburg császárok legjelentősebb központja Hofburg volt. Egészen az 1918-ig volt a császári birodalom centruma. Az épületben jelenleg az osztrák szövetségi elnök hivatalos székhelyeként működik. Emellett, Hofburgban számos művészeti alkotás is megtekinthető, tehát, ha Bécsben járunk, mindenképpen ajánlott felkeresni az egykori császári rezidenciát.

Bővebben...

Schönbrunni kastély

Adventi Bécs - Schönbrunni kastély

Bécs egyik legismertebb és leghíresebb turisztikai látványossága a Schönbrunni kastély, ami szerepel a világörökségek listáján. A barokk stílusjegyekkel megáldott kastélyt minden évben egyre többen és többen látogatják meg. A kastély egykoron a császári család nyári rezidenciája volt. A kastély egyik híres nevezetessége, hogy Ferenc József itt született 1830-ben és rá 86 évre, 1916-ban itt halt meg.

Bővebben...