Advent Bécs 2021 tudnivalók, információk

Útvonalak / Felszállási helyek:

Budapest - Tata, Tatabánya - Győr - Mosonmagyaróvár

 • Budapest - Mexikói Út M1 végállomás, utastalálkozó: 06:45, indulás:  07:00 
 • Tata, Tatabánya - M1 autópálya Lukoil benzinkút - 07:40 
 • Győr - Rába Hotel Parkoló - 08:30
 • Mosonmagyaróvár - M1 autópálya MOL benzinkút - 09:00

 

Mikor találkozunk Budapesten, budapesti indulás esetén?

Utastalálkozó 06.45-kor: Budapest - Mexikói Út M1 végállomás

Vidéki indulás esetén mikor és hol találkozunk?

A részletes indulási időpontok és felszállási helyek elérhetők ide kattintva.

Hogyan foglalhatom le az Advent Bécs 2021 utazást?

A programra való jelentkezéshez csak kattintson az Online foglalás menüpontra, válassza ki az Önnek megfelelő időpontot és értelemszerűen töltse ki a megjelenő űrlapot. Kérjük, hogy adja meg az ott kért információkat pontosan! Az adatokat a szerződés megkötése miatt kell megadnia. Ügyintézőink CSAK PROBLÉMA ESETÉN veszik fel Önnel a kapcsolatot a regisztrációt követően. Tájékoztatás nélkül a foglalás automatikusan érvényes.

FONTOS: a foglalásokat az e-mailes visszaigazolástól számított legfeljebb 3 munkanapig tudjuk tartani, ezalatt kérjük, hogy rendezze a befizetését. Átutalás esetén ügyeljen arra, hogy akár 1-2 napig is eltarthat, mire megérkezik bankszámlánkra a pénz, ezért javasoljuk, hogy már a visszaigazolás napján indítsa el az átutalást. Amennyiben az indulás hetében történik a foglalás, úgy a befizetési határidő 1 munkanap.

Természetesen irodáinkban mindig szívesen fogadjuk utasainkat! Irodáink elérhetőségét és nyitva tartási idejét a Kapcsolat menüpontra kattintva érheti el.

Jelentkezéskor, kérjük, adják meg a nevüket (ahogyan az úti okmányban szerepel), telefonszámukat (melyen, szükség esetén irodánk által és az utazás során is elérhetőek), pontos lakcímüket (irányítószám, város, utca, házszám) e-mail címüket (melyet rendszeresen ellenőriznek), pontos születési dátumaikat (utaslisták és biztosítás miatt kérjük) és utastársaik nevét is.

Amennyiben a megadott telefonszám vagy e-mail cím hibás, nem tudjuk a kapcsolatot felvenni Önökkel, így kérjük, a foglalása véglegesítése előtt kiemelt figyelemmel ellenőrizze le, hogy mindkét adatot helyesen írja be a foglalás során!

FONTOS: a jelentkezéskor megadott mobiltelefon egész nap legyen feltöltött és bekapcsolt állapotban, hiszen idegenvezetőnk csak ezen tudja elérni Önöket. Kérjük, indulás előtt győződjenek meg róla, hogy a telefonjuk külföldön is használható-e, automatikusan átáll a külföldi hálózatokra vagy manuálisan kell bekapcsolni.  Autóbuszainkon mobiltelefonok töltésére nincs lehetőség! Ha van, célszerű mobil töltőt magukkal hozni. Egyes éttermekben, bárokban a személyzet szívesen segít (ha van rá lehetőség) a telefonok töltésében, azonban ehhez kérik a saját telefonunk hálózati töltőjét.

Hogyan tudom befizetni az Advent Bécs 2021 részvételi díját?

Utasaink az utazás teljes összegét:

 • Banki átutalással, vagy
 • Unicredit bankba történő befizetéssel, vagy
 • Irodáinkban személyesen, készpénzben, vagy
 • Paypal rendszer használatával is be tudják fizetni .

Miután számlánkra megérkezett a részvételi díj, e-mailben elküldjük Önöknek foglalása dokumentumait:

 • Utazási Szerződés
  (Kérjük, figyelmesen nézzék át az adatokat, az időpontot és az úttípus leírását is!)
 • Indulás előtt 1-3 nappal küldjük el Önöknek az utazáshoz szükséges „Részvételi jegyet” e-mailben. Kérjük, az ott megjelöltek szerint jelenjenek meg a kijelölt felszállási helyeken!
 • Felszálláskor a részvételi jegyüket kérheti az idegenvezető, ezért kérjük, ne felejtsék otthon. Amennyiben nincs módjuk kinyomtatni, úgy telefonon is bemutatható idegenvezetőinknek a kért dokumentum. Felhívjuk figyelmüket, hogy az azon található Ügyeleti telefonszám az Önök idegenvezetőjének elérhetőség az utazás során. Ezt mindenképpen írják fel maguknak!
 • Általános Szerződési Feltételeket nem küldünk külön e-mailben, hiszen a foglalás során Ön már azt látta és elfogadta. Kérjük, olvassa el figyelmesen az ÁSZF-et!

 

Mennyi költőpénzt vigyünk magunkkal?

Költőpénzzel kérjük, saját igényeinek és céljainak megfelelően készüljön. A bankkártyákat szinte mindenhol elfogadják, de a karácsonyi vásárokban célszerű készpénzzel fizetni, főleg ha kisebb összeget fizetünk. Bankkártyánkkal automatákból is tudunk felvenni pénzt. Amennyiben meleg ételt szeretnétek fogyasztani, ebéd vagy vacsora néhány sarokra a legfrekventáltabb helyektől, látnivalóktól már 10-18 euróért kapható.

Milyen autóbuszokkal utazunk a bécsi adventi vásárra?

Irodánk minden esetben felsőkategóriás nyugati típusú, emeltszintű autóbuszokkal utaztat. Az ülések busztípustól függően általában dönthetők, de nem mindig szélesíthetők.
A jelentkezők létszámától függően elfordulhatnak emeletes autóbuszok is.

Kiválaszthatom a buszon a helyemet?

A nagy létszámára való tekintettel az ülőhelyeket indulás előtt néhány nappal tudjuk beosztani, figyelembe véve az egyes nagyobb társaságok méretét. Célunk, hogy a barátok, családtagok minden esetben egymás mellett, vagy egymás közvetlen közelében ülhessenek. Felhívjuk figyelmét, hogy amennyiben az együtt utazók külön-külön foglalnak, nem tudunk garanciát vállalni arra, hogy ugyanazon az autóbuszon és/vagy egymás közelében tudnak majd ülni. Emiatt javasoljuk, hogy amennyiben többen utaznak együtt, úgy egy foglalást készítsenek.

Fix ülőhelyek foglalására felár ellenében van csak lehetőség!

Van a buszon WC?

Az új EU szabványoknak és előírásoknak megfelelően, a legújabb autóbuszokba már nem építenek be WC-t. Azokon a buszokon, ahol van még WC, kényelmi szempontok miatt (a WC közelében ülőknek kellemetlen), valamint technikai okok (a tartályok ürítése és fertőtlenítése speciális előírások szerint történik, s erre az út során nem nagyon van lehetőség, illetve a hidegben a tartályok is befagyhatnak) miatt, a mosdó nem használható.

3-4 óránként tartunk pihenőket kulturált benzinkutaknál, ahol mindenkinek lehetősége van kényelmesen mosdóba menni. Érdemes aprópénzt készíteni a mosdóhasználathoz! Amennyiben a tervezett megállókon kívül lenne szükség korábbi technikai szünetre, kérjük, jelezzék időben az erre vonatkozó igényüket kollégáinknak, s az első lehetséges és alkalmas helyen megáll az autóbusz.

Mit vigyek magammal az utazásra?

Nem érdemes sok mindent hozni, mert a buszokra csak este szállunk vissza. Célszerű gondolni arra is, hogy amire Bécsben szükségünk van, egész nap magunkkal fogjuk vinni.  Az autóbuszokra hozható párna és takaró, valamint olyan személyes tárgyak, melyek az Önök utazását megkönnyítik és kényelmesebbé teszik. Ezek természetesen fennhagyhatók az autóbuszon.

Az utazás során, a buszon felejtett értéktárgyakért nem tudunk felelősséget vállalni! Kérjük, visszaérkezéskor mindenképpen alaposan ellenőrizzék, hogy semmit sem hagytak a buszon! Autóbuszaink akár már pár órával később újabb csoportokat szállíthatnak, így az elhagyott tárgyakat nem biztos, hogy meg fogjuk találni.

Szeretnénk felhívni figyelmüket, hogy amennyiben csomagjuk nem fér el a kalaptartón vagy a felső poggyásztartóban, úgy kollégáink kérhetik a csomagok elhelyezését a csomagtérben. A buszon a folyosót szabadon kell hagyni, ott csomagok nem szállíthatóak! 

Mivel a napot szabadtéren, sétával töltik a csoportok, így javasoljuk mindenképpen a kényelmes, meleg, csúszásmentes lábbelit. Érdemes elcsomagolni esernyőt, hasznos a vízhatlan kabát is, felkészülve az esetleges esőzésre, havazásra. Az időjárás kiszámíthatatlansága miatt javasoljuk a meleg, réteges öltözködést!

Milyen papírokra van szükségem a határátlépéshez?

Magyar állampolgárok három hónapot meg nem haladó időtartamra bejelentési kötelezettség nélkül, csupán személyazonosító igazolvány birtokában jogosultak Ausztriába utazni. Természetesen útlevéllel továbbra is lehet utazni Ausztriába. 

Így a magyar állampolgárok az alábbi típusú személyazonosító igazolvánnyal utazhatnak be Ausztriába:

1991 április 1. előtt kiállított személyi igazolvánnyal (kemény borítójú, népköztársasági címerrel), 

az 1991 április 1. után kiállított személyi igazolvánnyal (puha borítójú, köztársasági címerrel),

a 2000 január 1. után kiállított személyazonosító igazolvánnyal (kártya formájú, műanyag),

illetve 2000 január 1. követően kiállított ideiglenes személyazonosító igazolvánnyal is utazhatnak.

Felhívjuk azonban az utazók figyelmét arra, hogy a régi típusú személyi igazolvány okmánybiztonsági szempontból nem felel meg a mai kor biztonságtechnikai követelményeinek.

FONTOS!
A zökkenőmentes külföldre utazás érdekében javasoljuk a külföldre utazók számára elsősorban az útlevél, továbbá az új típusú, kártyaformátumú személyi igazolvány használatát. Felhívjuk a figyelmet, hogy az érvényes gépjárművezetői engedély nem minősül úti okmánynak, így azzal nem lehet beutazni az Európai Unió területére.

A friss információkat az alábbi oldalon tudják ellenőrizni:
 http://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok?ausztria#c

Kiskorú gyermekem kísérővel vagy egyedül utazik. Milyen engedélyek szükségesek ehhez, kell-e egyáltalán ilyen engedély?

Kiskorúak beutazása (törvényes képviselő nélkül): 

Ausztriában nincs konkrét törvényi szabályozás arra nézve, hogy a külföldi kiskorúak milyen igazolásokkal utazhatnak be szüleik nélkül az országba. Nem kötelező, de ajánlott, hogy az egyedül, vagy nem szülője kíséretében utazó fiatalkorú vigyen magával egy meghatalmazást, amely – esetleges feltartóztatás vagy más probléma esetén – lehetőséget biztosít arra, hogy gyorsan meg lehessen keresni a szülői felügyeletet gyakorló személyt, és ellenőrizni lehessen, hogy valóban az ő hozzájárulásával utazott-e be a kiskorú. Célszerű, hogy a meghatalmazás az alábbiakat tartalmazza:

 • kiskorú neve és személyes adatai (lakcím, születési dátum);
 • szülői felügyelet gyakorlójának neve és személyes adatai (lakcím, születési dátum);
 • szülői felügyelet gyakorlójának telefonos elérhetősége;
 • azt, hogy a kiskorú hova, milyen időtartamra és milyen céllal utazik;
 • azt, hogy a kiskorú egyedül utazik-e, vagy kísérővel – ebben az esetben a kísérő személyes adatai (lakcím, születési dátum).

A meghatalmazáshoz nem szükséges külön formai követelményeket (pl. közjegyzői hitelesítés, hiteles fordítás, stb.) betartani. A kellemetlenségek elkerülése végett azonban javasolt a nyilatkozatot két tanú, vagy közjegyző előtt aláírni. Ajánlott, hogy a meghatalmazás német vagy angol nyelvű (is) legyen.

Szülői nyilatkozat letöltése IDE kattintva!